Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Ketchup preparat în casa

Publicat pe 30th Oct 2014 @ 11:02 PM

Ketchup preparat în casăhomemadeketchupmainjpg.jpg

Cantitate obținută: 840 ml
Timp de preparare: 90 minute
Dificultate: Avansat

Ingrediente:
2 linguri (30 ml) ulei extra virgin de măsline
1 (114 g) ceapă medie, curățată și tăiată în cuburi mari
1,3 kg roșii coapte, tăiate în cuburi mari
110 g (1/2 ceașcă) zahăr brun
60 ml ( ¼ ceașcă) oțet de cidru
1 linguriță sare
1 linguriță muștar uscat
½ linguriță Condiment de sare cu semințe de țelină
½ linguriță pudră de usturoi
¼ linguriță cuișoare măcinate
¼ linguriță amestec mirodenii

Mod de preparare:
1. Într-o cratiță cu fundul gros, adăugați  uleiul de măsline și puneți cratița la foc mediu.
2. Adăugați ceapă tăiată și gătiți-o, amestecând din când în când, până când ceapa devine fragedă, dar nu maronie, în jur de 10 minute.
3. Adăugați roșiile tăiate cuburi (inclusiv sucul și semințele), zahărul brun, oțetul, sarea, muștarul uscat, Condimentul cu sare și semințe de țelină, pudra de usturoi, cuișoarele măcinate și toate mirodeniile împreună cu ceapa. Amestecați bine pentru omogenizarea ingredientelor.
4. Aduceți amestecul la punctul de fierbere, apoi scădeți flacăra și lăsați să fiarbă.
5. Gătiți fără capac, amestecând ocazional, până când majoritatea lichidului se evaporă, în jur de 75 minute.
6. Lăsați amestecul să se răcească pentru 20 de minute, apoi turnați-l în vasul cu lamă umedă al blenderului Vitamix și asigurați capacul.
7. Selectați variabila 7.
8. Porniți blenderul și creșteți treptat viteza la variabila 10 apoi dați pe treapta a doua, la maxim.
9. Amestecați pentru 30 secunde.
10. Gustați și adăugați mai multă sare dacă este nevoie.
11. Turnați amestecul într-un recipient care se închide ermetic și păstrați-l la frigider până la 3 săptămâni.
12. Serviți rece sau la temperatura camerei.

Să aveți poftă și drag de Vitamix TNC 5200 / Vitamix PRO 500.






AAA