Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Piure pentru bebeluși

Publicat pe 31st Oct 2014 @ 4:53 PM

Piure pentru bebelușibabyfoodpureejpg.jpg

Cantitate obținută: -
Timp de preparare: 10 minute
Dificultate: Ușor

Ingrediente:
300 g (2 cești) fructe: proaspete sau înghețate și decongelate: banane, piersici, avocado, papaya fără semințe, mango
300 g (2 cești) mere, pere fierte
sau
260 g (2 cești) legume fierte, conservate sau congelate, gătite la abur: cartofi dulci, mazăre, dovlecel, morcovi, fasole verde, spanac, porumb.
280 g (2 cești) carne dezosata și fiartă de: pui, curcan, porc, vită, vițel și miel.

Mod de preparare:
1. Alegeți din fiecare categorie câte un ingredient sau mai multe și gătiți corespunzător amestecului pe care doriți să îl obțineți. Adăugați ingredientele în vasul cu lamă umedă de 2 litri al blenderului Vitamix, împreună cu 60 ml (¼ ceașcă) de apă, formulă de lapte praf ori lapte matern și apoi asigurați capacul.
2. Selectați variabila 1.
3. Porniți blenderul și măriți treptat viteza până la variabila 4. În funcție de ingredientele folosite măriți viteza pentru a obține consistența dorită. Dacă este necesar, folosiți împingătorul pentru a împinge ingredientele spre lamele blenderului.
4. Blenduiți pentru 20 – 30 de secunde. Dacă amestecul este prea gros, îndepărtați capacul mic al vasului blenderului Vitamix și adăugați câte 60 ml de apă, formulă din lapte praf sau lapte matern, până când obțineți consistența dorită.
5. Piureul poate fi servit imediat ori păstrat la congelator în tăvițele pentru cuburi de gheață.

Pentru a păstra cât mai mult din nutrienții ingredientelor, puteți folosi în procesul de blenduire apa în care au fost gătite alimentele. Întotdeauna folosiți lapte proaspăt pentru prepararea rețetelor pentru bebeluși. Aceste rețete sunt create pentru diversificarea alimentației bebelușilor care au vârsta peste 6 luni și se recomandă consultarea unui pediatru pentru planul alimentar.




AAA