Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Amestec din legume obtinut la deshidrator

Publicat pe 19th Oct 2012 @ 5:13 PM

be-organic-mix21.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu ajutorul deshidratorului putem obtine o multitudine de retete inedite folosind ingrediente numai de origine vegetala.

Deshidratorul este o alternativa sanatoasa pentru conservarea fructelor, legumelor si a verdeturilor care in sezoanele reci nu se gasesc pe piata sau preturile lor sunt exorbitante, iar gustul lor lipseste cu desavarsire.

Din punctul meu de vedere, deshidratorul ar trebui sa fie a doua investitie facuta dupa un storcator prin presare la rece, pentru cei care doresc sa-si schimbe alimentatia si a aiba un stil de viata mult mai sanatos. De ce? Pentru ca indiferent ca esti sau nu vegetarian, raw vegan sau carnivor, retetele pe care le poti obtine la deshidrator pot satisfice gusturile oricarui gourmand.

Reteta pe care am sa o prezint astazi este una simpla, una pe care o recomand calduros fiecarei personae care achizitioneaza un deshidrator de la noi si este la inceput de drum.

Amestecul din legume folosit atat pentru mancarurile gatite cu foc cat si pentru cele nepreparate termic

Continut amestecului il stabileste fiecare in parte. Umpleti fiecare tava a deshidratorul cu cate un tip de leguma, setati termostatul la 41 de grade si lasati-l sa functioneze timp de 14 – 16 ore in functie de grosimea la care ati decis sa taiati alimentele. Dupa deshidratare din aproximativ 9 kg de alimente care incap pe tavile din Sedona sau Excalibur veti scoate maxim 350 de grame de legume uscate.

Avantajele deshidratarii

-          Metoda mult mai sanatoasa de conservare a alimentelor fata de fierbere sau congelare

-          Spatiul de depozitare ocupat este mult mai mic

-          Se pot conserva prin pastrarea in pungi cu fermoar sau prin vidare

-          Amestecul deshidratat si reintrodus in ciorbe, supe sau alte feluri de mancaruri se hidrateaza si revine la forma si gustul initial, culorile vii se pastreaza si dupa deshidratare

-          Prin uscarea alimentelor la temperaturi de maxim 41 de grade, proprietatile acestora nu se vor distruge

 Amestecul de legume din comert contine

-          Intre 70% - 80% sare iodata

-          Dextroza (Glucoză solubilă în apă, având diverse întrebuințări în industria alimentară)

-          Riboflavina (Riboflavina este o vitamină din grupa B. Este solubilă în apă și în etanol. Aceasta participă activ în procesele metabolice, formarea anticorpilor, celulelor pielii, precum și a celulelor roșii ale sângelui.)

-          Maltodextrina (un hidrat de carbon rezultat prin ruperea moleculelor de amidon de tapioca. Are o slaba putere edulcoranta si nu contine calorii. Se poate folosi ca agent de incarcare (confera preparatelor volum si textura), absoarbe uleiurile.)

-          Monoglutamat de sodium

-          Guanilat disodic (E627 - Acidul guanilic este adesea utilizat în sinergie cu inozinatul disodic (E631), acest amestec formând așa numitele 5′-ribonucleotide disodice (E635).

-          Inozinat disodic (E631 - Acidul inozinic se utilizează predominant împreună cu glutamatul monosodic (E621). Datorită efectelor sinergice între cele două substanțe, impactul glutamatului monosodic asupra gustului este intensificat.)

-          Zahar

-          intre 10% - 30% legume uscate, fara a fi specificata temperatura la care s-au uscat alimentele

Amestecul de legume din poza de mai jos contine DOAR

-          rosii

-          dovlecei

-          ardei capia rosii si verzi

-          vinete

-          telina

Amestecul poate contine absolut orice tip de legume care va plac si le folositi in mod uzual atunci cand gatiti.

be-organic-mix-legume1.jpg




AAA