Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Sote de porc si crevete maruntit

Publicat pe 27th Jan 2015 @ 1:52 PM

Sote de porc și crevete mărunțitchicken-satay.jpg

Cantitate rezultată:6 Porții 
Timp preparare:45 Minute
Dificultate:Avansat

Ingrediente
• Pentru frigărui: 
• 600 g mărunțit porc 
• 100 g crevete crud, (crevetele poate fi mărunțit în Vitamix) 
• bucată de ghimbir, ras 
• 2 căței de usturoi, ras 
• 1/2 lingurițe turmeric măcinat 
• 1 linguriță făină porumb 
• sare de mare, după gust 
• piper negru măcinat, după gust 
• 15 bucăți tulpină citronella, curățată

• Pentru marinată: 
• 2 căței de usturoi, tocat mărunt 
• 1 coriandru rădăcină și tulpină, tocat mărunt 
• 1 rădăcină citronella, tocat mărunt 
• 1 linguriță praf curry 
• 2 lingurițe turmeric măcinat 
• 1 linguriță zahăr granulat 
• 1 lingură sos pește 
• 1 lingură sos stridii 
• 1/2 lingurițe sare 
• 250 ml lapte cocos 
• 1 lingură ulei vegetal 
• 1/2 lingurițe piper alb măcinat 

• Pentru sosul de alune: 
• 30 ml ulei vegetal 
• 4 căței de usturoi, tocat mărunt 
• 40 g pastă curry roșu sau galben 
• 1 (400 g) lapte cocos la conservă 
• 100 g alune prăjite 
• 50 g semințe susan prăjite 
• 2 lingurițe sos pește 
• 30 ml suc tamarind 
• 100 g zahăr granulat 

• Pentru Agar (sos castravete): 
• 1/4 castravete, semințele scoase, feliat 
• 4 ridichi 
• 1 ceapă galbenă mică, tocată mărunt 
• 1 chilli roșu, tocat mărunt 
• 2 lingurițe zahăr granulat 
• 3 lingurițe oțet vin orez 
• 1 lingură apă 

Instrucțiuni
1. Puneți porc, creveți, ghimbir, usturoi, turmeric, făină porumb, sare și piper în recipientul Vitamix în ordinea dată și fixați capacul.
2. Selectați opțiunea 1.
3. Porniți aparatul și creșteți încet viteza la Opțiunea 5 sau 6.
4. Amestecați până când amestecul este complet combinat. Cu mâinile umede învaluiți tulpinele de citronella cu amestec (cam 7cm).
5. Puneți toate ingredientele pentru marinată în recipientul Vitamix în ordinea dată și fixați capacul.
6. Selectați opțiunea 1.
7. Porniți aparatul și creșteți încet viteza la Opțiunea 8 sau 10.
8. Amestecați până când formează o pastă uniformă. Ar putea fi nevoie să folosiți împingătorul pentru a presa ingredientele către lame.
9. Transferați într-un bol și lăsați frigăruile la marinat 30 de minute.
10. Între timp puteți face sosul de alune. Încălziți uleiul și amestecați usturoiul și pasta de curry 1 minut sau până când se emană un miros plăcut. Adăugați lapte cocos, alune, semințe susan, sos pește, suc și zahăr, și lăsați să fiarbă foarte lent 10 minute.
11. Turnați amestecul cu grijă în recipientul Vitamix și fixați capacul.
12. Selectați opțiunea 1.
13. Porniți aparatul și creșteți încet viteza la Opțiunea 10.14. Amestecați până când devine uniform, aproape ca un unt de arahide. Mențineți cald până când doriți să serviți.
15. Pentru a face Agar, combinați castravete, ridichi, ceapă galbenă și chilli într-un bol mic. Topiți zahăr, oțet vin orez și apă, și fierbeți un minut. Turnați peste legume și lăsați să se răcească 30 minute.16. Puneți la foc frigăruile timp de 2 minute sau până când devin crocante. Serviți imediat cu sos de alune și sos castravete.

Această rețetă a fost scrisă pentru Centrul Nutrițional Complet Vitamax cu un recipient standard de 2,0 litri. Dacă folosiți un aparat Vitamix diferit sau un alt recipient, trebuie să ajustați Viteza Variabilă, timpul de procesare și/sau cantitatea ingredientelor.




AAA