Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Placinta sub forma de batoane din dovleac

Publicat pe 6th Feb 2015 @ 5:57 PM

Plăcintă sub formă de batoane din dovleacpumpkin-pie-bars-0.jpg

Cantitate rezultată: 12 porții
Timp preparare: 2 Ore 30 Minute
Dificultate:Avansat

Ingrediente
Pentru crustă:

  • 240 g (2 căni) făină grâu integral
  • ½ linguriță sare Maldon
  • 55 g (¼ cană) iaurt grecesc simplu 0%
  • 115 g (½ cană) unt nesărat, cuburi, temperatura camerei
  • 110 g (¼ cană plus 2 lingurițe) zahăr brun
  • 80 g (¼ cană plus 2 lingurițe) zahăr pudră
  • 1 linguriță lapte, după nevoie

Pentru umplutură:

  • 1 (340 g) (12-uncii) lapte condensat
  • 2 ouă mari
  • 1 (425 g) (15-uncii) piure de dovleac din conservă
  • 50 g (¼ cană) zahăr brun
  • 2 lingurițe (30 ml) miere
  • 1 ½ lingurițe scorțișoară măcinată
  • ¼ linguriță cuișoare măcinate
  • ¼ linguriță ghimbir măcinat
  • ¼ linguriță nucșoară măcinată
  • ¼ linguriță sare

Instrucțiuni

  1. Încălziți cuptorul la 180°C (350°F). Ungeți o tigaie de 33 cm x 23 cm.
  2. Pentru a face crusta, într-un bol, amestecați făina și sarea. Lăsați deoparte.
  3. Puneți iaurtul, untul, zahărul brun, și zahărul pudră în recipientul Vitamix în ordinea data și fixați capacul
  4. Selectați Variabila 1.
  5. Porniți aparatul și creșteți încet viteza la Variabila 10, apoi la Înalt.
  6. Amestecați timp de  30 secunde, folosind împingătorul pentru a presa ingredientele către lame.
  7. Adăugați amestecul în bol împreună cu ingredientele uscate, adăugând 1 linguriță de lapte după nevoie. Presați în tigaie (aluatul va fi moale) până la jumătate. Înțepați crusta cu o furculiță și lăsați să se răcească timp de o oră. Coaceți timp de 30-35 până când devine auriu. Lăsați crusta să se răcească înainte de a adăuga umplutura.
  8. Încălziți cuptorul la 200°C (400°F). Pentru a face umplutura,puneți laptele, ouăle, piureul de dovleac, zahărul brun, mierea, scorțișoara măcinată, cuișoarele, ghimbirul, cardamom, și sarea în recipientul Vitamix în ordinea dată și fixați capacul.
  9. Selectați Variabila 1.
  10. Porniți aparatul și creșteți încet viteza la Variabila 10, apoi la Înalt.
  11. Amestecați timp de  30 secunde.
  12. Turnați umplutura în crustă și coaceți timp de 10 minute.
  13. Scadeți temperatura la 180°C (350°F) și coaceți încă 25 de minute, până când se uniformizează umplutura.
  14. Lăsați să se răcească complet înainte de a servi.

Această rețetă a fost scrisă pentru Centrul Nutrițional Complet Vitamax cu un recipient standard de 2,0 litri. Dacă folosiți un aparat Vitamix diferit sau un alt recipient, trebuie să ajustați Viteza Variabilă, timpul de procesare și/sau cantitatea ingredientelor.




AAA