Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Anca Alungulesei - www.rawcoco.ro - Reteta de post pentru un desert care nu ingrasa sub nicio forma

Publicat pe 3rd Dec 2015 @ 3:34 PM

De multe ori, mai ales în perioadele de post, mâncam cu frică de a nu ne îngrăşa. Şi asta se întâmpla deoarece combinaţiile alimentare pe care le face nu sunt cele mai potrivite. Postul nu înseamnă doar cartofi şi orez asa cum nu înseamnă înfometare. Postul poate fi o perioadă minunată pentru organism, indiferent de cum ne alimentăm în restul anului. În momentul în care înţelegem faptul că postul semnifică mai mult decât privarea de alimentele pe care le consumăm cu regularitate (carne, lapte, ouă) ne va fi mult mai uşor să-l ţinem. Deoarece postul reprezintă o curăţare la nivel emoţional, mental, şi, implicit, la nivel fizic. Astfel că, la nivelul corpului fizic, curăţarea se face prin mâncare. Sau, mai exact prin eliminarea produselor de origine animală din alimentaţie.

Anca Alungulesei desert de postÎnsă, ce te faci dacă nu ai nici o problemă în a renunţa la carne, însă nu poţi renunţa la dulciuri? Nu este nici o problemă, deoarece deserturile raw vegan sunt soluţia ideală de a posti fără să încalci regulile postului dar, mai ales, fără să te îngraşi. Căci deserturile raw vegan sunt atât de gustoase şi pline de nutrienţi încât, practic, pot constitui o masă în sine.

Pentru astăzi, v-am pregătit o reţetă specială a unui desert de post care nu ingrasa. De fiecare dată când spun specială mă refer la… ciocolată J Este o reţetă care se poate prepara extrem de rapid acasă şi care se mănâncă pe nerăsuflate.

Iată de ce avem nevoie pentru a prepara mousse-ul:

Mousse de ciocolată (2 porţii):

  • 1 avocado copt
  • ½ de banană
  • 4 linguriţe de miere sau de sirop de agave/arţar
  • 4 linguriţe de cacao crudă
  • 50 ml lapte de migdale sau de caju

Mousse de mentă (2 portii):

  • 2 avocado
  • 50 ml lapte de migdale sau de caju
  • Spirulină: 1 linguriţă
  • Vanilie pudră: 1 linguriţă sau 1 păstaie
  • Ulei esenţial de mentă pur: 2 picături (atenţie, să fie pentru consum intern)
  • Miere sau îndulcitor natural: 5 linguriţe (după gust)

1Şi, bineînţeles, Vitamixul, blenderul pe care eu îl folosesc zi de zi atât la deserturi cât şi la feluri sărate. Nu ştiu dacă ştiaţi, însă Vitamixul are 1200 W şi 2 trepte de viteză. Ce înseamnă asta? Înseamnă că în 2 secunde poate ajunge la 37.000 de rotaţii pe minut. Deci mixează, macină, zdrobeşte totul extrem de repede şi cu o putere foarte mare, astfel încât nu încălzeşte ingredientele din vas. De ce este important aceste lucru? Deoarece prin încălzire, se distrug nutrienţii şi vitaminele, lucru care cu Vitamix nu se întâmplă.

Pasul 1: Mousse-ul de ciocolată

Se curată avocado de coajă şi sâmbure şi se introduc toate ingredientele în vasul blender-ului. Se mixează până se transformă într-o cremă. În momentul în care este gata, se transferă compoziţia în 2 pahare în care doriţi să serviţi mousse-ul.

Pasul 2: Mousse de mentă

Se curată ce 2 avocado de coajă şi sâmburi şi se introduc toate ingredientele în vasul blender-ului. Se mixează până se transformă într-o cremă. În momentul în care este gata, se transferă compoziţia în 2 pahare în care doriţi să serviţi mousse-ul.

La final se poate decora cu o frunzuliţă de mentă şi pulbere de cacao. Mai jos aveti reteta video realizată pentru Observatorul Special al Antenei 1 (începând cu minutul 2:00).

Sa aveti o zi cu soare si pofte dulci sanatoase :)

V-am pupat!




AAA