Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


3 motive pentru care ar trebui sa consumi mai mult avocado

Publicat pe 30th Jan 2016 @ 11:18 PM

Denumit de nutriționiști “fructul perfect”, avocado este plin de vitamine și fibre și reprezintă o sursă foarte bună de grăsimi sănătoase pentru organismul nostru. Poate fi mâncat la orice oră din zi și este printre puținele alimente despre care poți fi sigură că nu este modificat genetic. Iată 3 motive pentru care ar trebui să consumi mai des avocado:

TE FACE SĂ TE SIMȚI “MAI PLINĂ”

Jumătate de fruct conține 3,4 grame de proteine solubile și insolubile, de care organismul tău are nevoie pentru o digestie bună. În plus, proteinele solubile încetinesc procesul de absorbție a carbohidraților și te fac să te simți “mai plină”. Avocado mai conține și acid oleic, o grăsime care activează acea parte a creierului care stimulează senzația de sațietate.

ÎȚI POATE SCĂDEA COLESTEROLUL

Un studiu a descoperit faptul că acidul oleic din avocado te ajută să scazi nivelul total de colesterol din organism, inclusiv al colesteroului LDL. Un nivel crescut de colesterol LDL crește riscul de atac de cord.

ESTE MINUNAT PENTRU PIELE, PĂR ȘI UNGHII

Se spune că ești ceea ce mănânci. Grăsimile monosaturate din avocado îți protejează pielea de razele UV. De asemenea, conține multe vitamine (cum ar fi A, C sau E) de care pielea ta are nevoie. Folosit ca ingredient natural în cosmetice care îmbunătățesc aspectul pielii, avocado conține antioxidanți ce reduc și previn ridurile.

BONUS: Dacă acum te gândești la cum ai putea să începi să consumi mai mult avocado, iată o rețetă simplă de mousse de ciocolată care nu îngrașă.

 




AAA