Publicat pe 30th Jan 2016 @ 11:28 PM
Te-ai fi gândit vreodată că micile plăceri culinare pot fi atât sănătoase cât și gustoase? Gogoșile sunt un desert popular la români, preferat de toți membrii familiei. Am pregătit pentru tine o rețetă de gogoși fără zahăr și lapte, cu care poți să-i surprinzi pe cei dragi în weekend sau la o ocazie specială.
Pentru baza de gogoși, ai nevoie de:
12 curmale fără sâmburi;
½ cană de făină de migdale;
½ cană de făină de cocos;
½ cană de apă;
1 linguriță de vanilie pudră;
2 lingurițe de miere sau sirop de arțar cu agave.
Baza pentru gogoși se pregătește foarte simplu: pune curmalele, făina, apa și vanilia în Vitamix și mixează-le până se combină între ele. În timp ce aparatul funcționează, toarnă și mierea / siropul de agave și continuă să mixezi timp de 15 secunde. Cu ajutorul unei linguri de lemn, aranjează conținutul într-o tavă de gogoși și lasă-le o oră la congelator.
Între timp poți prepara glazura pentru gogoși, pentru care ai nevoie de:
½ cană de unt de cocos;
o lingură de suc de lămâie;
un vârf de sare neiodată;
fulgi de cocos / boabe de quinoa (pentru decor).
Pentru aromă și culoare, poți folosi ½ cană de pudră de cacao (pentru gogoși cu ciocolată, se poate adăuga cacao în baza de mai sus) sau fructe proaspete. Amestecă toate ingredientele în Vitamix până obții o cremă.
Scoate cu grijă gogoșile din tavă și, pe rând, trece-le prin glazură și decorează-le cu fulgi de cocos sau quinoa. La final, lasă-le cel puțin 30 de minute în congelator, sau până când glazura se întărește. Poftă la dulce!