Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Painici din trei tipuri de nuci

Publicat pe 6th Sep 2016 @ 6:20 PM

Pâinici din trei tipuri de nuci

Pâinici din trei tipuri de nuci

Ingrediente:

250 grame nuci caju
250 grame nuci braziliene
250 grame migdale
9 linguri semințe de in auriu
4 – 6 linguri de drojdie inactivă
2 – 3 lingurițe de miere
6 linguri ceapă verde uscată la deshidratorul Excalibur
2 lingurițe de Fulgi de chilli
Sare, piper negru măcinat, cimbru uscat, Curry

Prepararea pâinicilor:

Nucile se lasă peste noapte la înmuiat sau măcar pentru câteva ore.
A doua zi se spală bine și se pun pe un prosop de hârtie să se zvânte un pic.

Nucile se bagă în blenderul Vitamix și se mixează până obțineți o pastă omogenă.
Compoziția obținută se va pune într-un bol sau într-un castron mare.
Notă: introduceți câte maxim 250 grame de nuci hidratate în Vitamix pentru o omogenizare cât mai rapidă și fină. 

Se adăugă pe rând restul ingredientelor și se omogenizează totul.
Eu am plămădit alatul timp de minim 5 – 7 minute.

Se dă compoziția la frigider și se lasă pentru minim 2 – 3 ore sau peste noapte pentru ca toate ingredientele să se întrepătrundă foarte bine.
Se împarte compoziția în trei părți egale (guguloaie) deci vom avea trei tăvi.

Pe fiecare tavă vom pune câte o folie Paraflexx.
Textura compoziției trebuie să fie lipicioasă și solidă în același timp.

Punem guguloiul pe folia Paraflexx.
Ne udăm un pic pe mâini și întindem bine aluatul într-un strat unifor.
Grosimea compoziției pe tavă trebuie să fie de maxim jumătate de cm după ce a fost bine nivelat. 

Luăm o bucată de folie transparentă de plastic pe care o vom pune peste compoziție.

Ustensilă folosită: rolă din lemn cu mâner pentru întinderea uniformă a compoziției.

3024597.jpg

Folosim rola pentru a nivela uniform aluatul.
Repetăm această procedură pentru fiecare tavă în parte.

Setăm la o temperatura de 57C, timp de 14 – 16 ore deshidratorul Excalibur.
La jumătatea timpului de deshidratare se scot tăvile din deshidrator și se îndepărtează folia Paraflexx de sub fiecare pâinică și se întoarce blatul pe partea cealaltă, folosindu-vă de altă tavă.

Se bagă înapoi în deshidrator și se lasă să se usuce în continuare.
După deshidratare, pâinicile se rup cu mâinile în bucățele mici sau înainte de a introduce tăvile în deshidrator, după nivelarea compoziției pe tavă se crestează ușor cu lama unui cuțit.

Se păstrează în borcane din sticlă cu capac, în pungi cu fermoar sau în frigider în caserole din sticlă.

Pâinici din trei tipuri de nuci




AAA