Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Cipsuri din varza creata

Publicat pe 6th Sep 2016 @ 6:45 PM

Cipsuri din varză creață

Cipsuri din varza creata

Ingrediente:

Varză creață proaspătă

Ingrediente pentru dressing:

250 grame nuci caju
4 – 6 roșii mari coapte
4 cepe medii roșii tocate mărunt
1 – 2 căpățâni de usturoi, în funcție de cât de mari sunt
2 – 3 linguri de drojdie inactivă
2 linguri de ulei de măsline presat la rece
2 – 3 lingurițe de sare
2 lingurițe chili mărunțit
2 lingurițe de curry pudră
Zeama de la jumătate de lămâie
Piper negru măcinat
2 lingurițe de Churry pudră 

Cipsuri din varza creata

Se spală varza și se desfac frunzele de pe cotor.
Se îndepărtează cu un cuțit nervurile groase de la varză.
Apoi se taie fiecare frunză de varză în 4 sau în 6 bucăți în funcție de dimensiunea acesteia.

Toate ingredinetele pentru dressing, mai puțin ceapa pe care ați tocat-o mărunt în prealabil, se introduc în Vitamix și se mixează pentru maxim 30 de secunde, până la consistența dorită.
Nucile puteți să le puneți la hidratat peste noapte sau pentru câteva ore sau le puteți pune uscate.

Într-un lighean sau castron foarte mare se pun frunzele de varză creață, iar peste ele dressingul obținut și ceapa tocată mărunt.
Se lasă pentru 15 – 20 de minute frunzele în dressing, după care se pun în tăvile de la deshidratorul Excalibur, una lângă alta.

Deshidratăm la o temperatura de 57C, timp de minim 10 ore.
Consistența lor trebuie să fie de cips, adică crocante și bine uscate.

Este posibil să fie ușor uleioase de la uleiul de măsline, însă acest aspect le va face și mai gustoase.
Notă: frunzele de varză după ce au fost tăiate și spălate se vor lăsa pe un prosop de hârtie pentru a se absorbi mai repede apa.
Condimentele folosite și cantitățile se pot regla în funcție de gustul fiecăruia.

Folosind o varză creață medie, veți umple un deshidrator cu 9 tăvi de la Excalibur și vă va mai rămâne pentru maxim încă o tavă frunze. 

Cipsuri din varza creataCipsuri din varza creata




AAA