Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Fursecuri din migdale si miez de cacao

Publicat pe 7th Sep 2016 @ 7:34 PM

Fursecuri din migdale și miez de cacao

Fursecuri din migdale si miez de cacao

Ingrediente: 

250 grame nuci caju
500 grame migdale
6 linguri de făină de cocos
6 linguri de miez de cacao
250 grame de merișoare uscate la soare
125 grame de afine uscate la soare
miere de albine sau sirop de arțat

Se lasă nucile peste noapte la hidratat. A doua zi se scurge apa în care au stat, se transferă într-o sită și se spală bine sub jet de apă.

Se transferă nucile în blenderul Vitamix, în cantități de maxim 250 de grame folosind vasul cu lamă uscată.
După omogenizarea nucilor, acestea se transferă într-un bol mare.
Se adaugă restul ingredientelor în bol și se plămădește cu mâna aluatul.

Fursecuri din migdale si miez de cacao

Se dă la rece și se lasă pentru minim 30 de minute.
Aluatul obținut se împarte în 3 - 4 guguloaie, deci vom avea nevoie de 3 sau 4 tăvi din deshidratorul Excalibur.

Pe fiecare tavă vom pune câte o folie Paraflexx.

Textura compoziției trebuie să fie lipicioasă și solidă în același timp.

Punem guguloiul pe folia Paraflexx.
Ne udăm un pic pe mâini și întindem bine aluatul într-un strat unifor.
Grosimea compoziției pe tavă trebuie să fie de maxim jumătate de cm după ce a fost bine nivelat. 

Luăm o bucată de folie transparentă de plastic pe care o vom pune peste compoziție.

Ustensilă folosită: rolă din lemn cu mâner pentru întinderea uniformă a compoziției.

3024597.jpg

Folosim rola pentru a nivela uniform aluatul.
Repetăm această procedură pentru fiecare tavă în parte.

Setăm la o temperatura de 57C, timp de 14 – 16 ore deshidratorul Excalibur.
La jumătatea timpului de deshidratare se scot tăvile din deshidrator și se îndepărtează folia Paraflexx de sub fiecare blat de fursecuri și se întoarce blatul pe partea cealaltă, folosindu-vă de altă tavă.

Se bagă înapoi în deshidrator și se lasă să se usuce în continuare.
După deshidratare, fursecurile se rup cu mâinile în bucățele mici sau înainte de a introduce tăvile în deshidrator, după nivelarea compoziției pe tavă se crestează ușor cu lama unui cuțit.

Se păstrează în borcane din sticlă cu capac, în pungi cu fermoar sau în frigider în caserole din sticlă.
Se mai poate adăuga peste ele nectar de cocos sau din curmale, ele fiind ușor crocante și amărui din cauza miezului de cacao.

Fursecuri din migdale si miez de cacao

 




AAA