Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Painici fara gluten din seminte de in auriu si sfecla rosie

Publicat pe 12th Sep 2016 @ 10:50 PM

Pâinici fără gluten din semințe de in auriu și sfeclă roșie

Painici din seminte de in auriu si sfecla rosie

Ingrediente:
500 grame de in auriu
10 linguri de semințe de floarea soarelui
1 sfeclă roșie, cât un ou de rață 
250 grame caju crud
4 roșii mici
2 căței de usturoi mari
2 linguri semințe de chia
2 1/2 lingurițe de sare neiodată
2 linguri de drojdie inactivă
1 linguriță de fulgi de chilli
1 linguriță de cimbru uscat
1 linguriță de piper negru măcinat

Inul auriu se lasă pentru minim 30 de minute la hidratat în apă plată pentru a se forma acel mucilagiu.
Se mai amestecă din când în când pentru a se aera semințele.
Se adaugă semințe de floarea soarelui și cele de chia și se mai lasă compoziția pentru încă jumătate de oră.

Separat punem în Vitamix:
250 grame caju crud
4 roșii mici
2 căței de usturoi mari
2 1/2 lingurițe de sare neiodată
2 linguri de drojdie inactivă
1 linguriță de fulgi de chilli
1 linguriță de cimbru uscat
1 linguriță de piper negru măcinat

Painici din seminte de in auriu si sfecla rosie

Blenduim până ce compoziția devine fină și complet omogenizată, apoi o turnăm aproape pe toată în castron peste semințele de in și chia.
Mai păstrăm un pic din compoziție în blender și adăugăm și sfecla proaspătă tăiată în două. Blenduim până la omogenizare.

Painici din seminte de in auriu si sfecla rosie
Amestecăm încet cu o lingură din lemn și potrivim de sare și piper dacă mai este nevoie - ingredientele din castron, nu cele din blender.

Cu această compoziție veți umple 4 - 5 tăvi ale deshidratorului Excalibur (în funcție de câtă compoziție puneți pe fiecare tavă).

Compoziția se va îndinte pe tavă folosind o lingură. Păstrăm jumatate de compoziție, peste care adăugăm sfecla cu restul compoziției din blender.
Pe fiecare tavă a deshidratorului vom pune câte o folie Paraflexx, folie pe care o vom îndepărta după 4 - 6 din momentul în care introducem pâinicile la deshidrator.
Atenție!
Folosiți-vă de încă o tavă din deshidrator pentru a îndepărta folia Paraflexx, formând un sandivis din 2 tăvi.
Întoarceți apoi invers tava pe care a stat inițial pâinica și îndepărtați ușor folia de pe aceasta.
Painici din seminte de in auriu si sfecla rosie

Setăm deshidratorul Excalibur la o temperatură de 57C, pentru 16 ore.
Textura lor trebuie să fie crocantă și nu moale.
NU gătiți cu foc dacă țineți deshidratorul în bucătărie și funcționează.
Veți prelungi timpul de deshidratare, din cauza vaporilor de la mâncare.
Asigurați-vă să fie foarte bine ventilată camera în care sta deshidratorul.
 




AAA