Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Granola fara gluten obtinuta la deshidrator

Publicat pe 30th Sep 2016 @ 8:07 PM

Granola fără gluten obținută la deshidrator

Granola

Ingrediente 1:
2 cești cu fulgi crocanți din orez
2 cești cu fulgi Amestec din 4 cereale fără gluten
250 g migdale crude
1 praf sare neiodată
4 lingurițe de scorțișoară pudră
3 linguri unt din migdale crude
2 - 3 linguri zahăr din cocos
3 linguri de ulei din cocos virgin și presat la rece
2 linguri de semințe de chia albe
1 lingură pudră de mesquite
2 linguri sirop arțar 

Granola

Ingrediente 2:
2 lingurițe de ananas pudră deshidratat și dat prin blender
2 lingurițe de zmeură pudră deshidratată și dată prin blender
1 ceașcă fructe de goji uscate
1 ceașcă fășii de cocos
1 lingură polen uscat

Migdalele se lasă peste noapte la hidratat în apă alcalină, după care a doua zi se spală bine și se pun la scurs într-o sită.

Într-un castron mare adăugam Ingredientele 1 plus migdalele crude.
Amestecăm toate ingredientele cu o paletă sau cu mâna pentru o mai bună omogenizare.

Pregătim deshidratorul, setându-l la o temperatură de 45°C.
Granola va sta în deshidrator pentru 48 de ore. 

Pe fiecare tavă a deshidratorului vom pune câte o folie reutilizabilă, peste care vom vărsa granola.
Vom umple aproximativ 2 tăvi.

Granola

După ce granola s-a uscat foarte bine în deshidrator, iar migdalele sunt crocante și bine uscate la interior, scotem din deshidrator compoziția, o punem într-un castron și adăugăm și ingredientele 2.

Se amestecă totul și se transferă într-un borcan cu capac care se închide etanș.
Se poate păstra la frigider sau într-un loc răcoros și uscat.

Notă: untul de migdale cu uleiul de cocos trebuie amestecate foarte bine cu celelalte ingrediente. De preferat ar fi ca untul sa fie lăsat la temperatura camerei înainte de a fi pus cu restul ingredientelor.

Se consumă ca atare sau cu lapte vegetal, miere și fructe.
Să aveți poftă! 

Granola




AAA