Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Pasta marocana de morcovi

Publicat pe 25th Nov 2016 @ 7:33 PM

Pastă marocană de morcovi


Ingrediente:
4 morcovi mari, rondele
1 cartof, tăiat cuburi
6 linguri ulei
2 cepe tocate mărunt
2 căței de usturoi, feliați
2 linguri zeamă de lămâie
1 linguriță chimen măcinat
½ linguriță chilli măcinat
2 lingurițe turmeric măcinat
2 lingurițe coriandru boabe
sare după gust
3 linguri tahini
2 linguri iaurt (lapte animal sau vegetal)

Pentru decor: coriandru măcinat
Pentru servit: bețișoare de ardei kapia

Metoda:
1. Încingem cuptorul la 180C. Așezăm morcovii și cartoful în tavă, turnăm peste 3 linguri ulei și amestecăm bine cu mâinile astfel încât uleiul să acopere cartoful și morcovii. Dăm la cuptor timp de 30 minute sau până se pătrund.
2. Într-o tigaie încingem 3 linguri ulei și călim ceapa și usturoiul.
3. În vasul blenderului Vitamix adăugăm ceapa și usturoiul împreună cu uleiul în care s-au călit, morcovii și cartoful, condimentele, zeama de lămâie, sarea, tahini și iaurt. Mixăm la viteza medie (6) timp de 2 minute sau până obținem o pastă omogenă. Ne ajutăm, la nevoie, de împingător (tamper).
4. Răsturnăm conținutul vasului într-un bol, stropim cu puțin ulei, decorăm cu boabe de coriandru și servim alături de bețișoare de ardei kapia. 




AAA