Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Curry si pasta de curry

Publicat pe 13th Dec 2016 @ 11:14 PM

Curry

Ingrediente: 

Curry si pasta de curry

Pentru pasta curry:
4 cepe galbene
3 căpățâni usturoi întregi, în coajă
1 rădăcină ghimbir de 7 cm
3 linguri ulei
2 linguri rase curry
2 lingurițe turmeric măcinat
1 lingurița coriandru boabe
1 lingurița chimen măcinat
½ lingurița chilli
1 ardei iute roșu
1 lingură rasă sare
1 legatură coriandru sau pătrunjel proaspăt

Curry si pasta de curry

Pentru curry:
3 cartofi, tăiați cubulețe mici
2 morcovi, tăiați rondele fine
1 conservă năut
400 ml lapte cocos
250g orez thailandez

Curry si pasta de curry

Metodă

Pentru pasta curry:
1. Preîncălzim cuptorul la 180 C.
2. Curățăm fiecare ceapă de foi și o tăiem în patru, apoi o punem într-o folie de aluminiu, presărăm deasupra sare și o lingură de ulei, sigilăm folia și așezăm pachetul în tavă.
3. Curățăm ghimbirul de coajă și îl tăiem în felii subțiri pe care le așezăm, una lângă alta, pe o folie de aluminiu. Acoperim ghimbirul cu o altă folie de aluminiu și formăm un pachețel “sigilat” pe care îl așezăm în tavă lângă ceapă.
4. Cu un cuțit bine ascuțit tăiem coada fiecărei căpățâni de usturoi, în așa fel încât să expunem interiorul fiecărui cățel de usturoi. Așezăm căpățânile cu partea tăiată în sus pe o folie de aluminiu, presărăm cu sare și restul uleiului, sigilăm pachetul, așezăm în tavă lângă ceapă și ghimbir și dăm la cuptor.
5. După 15 minute scoatem ghimbirul și după alte 30 minute scoatem și ceapa și usturoiul. Desfacem pachetelele și le lăsăm puțin să se răcească. Apucăm fiecare căpățână de usturoi de capătul netăiat și “stoarcem” cățeii de usturoi copt din căpățână, care vor ieși prin partea secționată anterior.
6. În vasul VITAMIXULUI așezăm: ceapa, usturoiul și ghimbirul copt, condimentele, ardeiul roșu fără semințe, sarea și coriandrul/pătrunjelul proaspăt. Mixăm la blenderul Vitamix la viteza 8 timp de 1 minut.

Curry si pasta de curry

Pentru curry:
1. Într-o crăticioară adăugăm laptele de cocos, năutul cu tot cu apa din conservă, cartofii și morcovii, 1 praf de sare și fierbem până se pătrund legumele (20-30 minute). După fierbere, adăugăm două linguri de pastă curry și amestecăm bine pentru a omogeniza.
2. Separat, fierbem orezul thailandez conform instrucțiunilor de pe pachet.
3. Curry-ul se toarnă peste orezul fierbinte și se servește cu pătrunjel sau coriandru proaspăt. Restul de pastă curry poate fi păstrată la frigider sau congelator. 

Curry si pasta de curry

Curry si pasta de curry





AAA