Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Supa din morcovi cu ghimbir si tofu

Publicat pe 21st Oct 2014 @ 6:00 PM

Supă din morcovi cu ghimbir și tofucarrotgingertofusoupmainjpg.jpg

Cantitate obținută: 1 L (4 1/2 cești)
Timp de preparare: 25 minute
Dificultate: Intermediar 

Ingrediente:
4 (244 g) morcovi medii, decojiți, tăiați în două pe lung sau 2 cești de morcovi tocați
¼ (18 g) ceapă mică, decojită sau 2 linguri de ceapă tocată
4 căței mici de usturoi decojiți
2 linguri (30 ml) de ulei
½ linguriță de sare
un vârf de cuțit de piper alb
1 lingură de rădăcină de ghimbir proaspăt tocat sau pastă de ghimbir
1/3 ceașcă (70 g) de brânză tofu light
2 cești (480 ml) supă de pui sau supă din legume săracă în sodiu 

Mod de preparare:
1. Adăugați morcovii, ceapa și usturoiul în vasul cu lamă umedă de 2 litri al blenderului Vitamix, în ordinea listată mai sus, apoi asigurați capacul.
2. Selectați variabila 1.
3. Porniți blenderul și măriți treptat viteza până la variabila 4 sau 5.
4. Blenduiți timp de 10 secunde sau până amestecul este tocat.
5. Încingeți uleiul într-o tigaie mică și căliți ingredientele tocate până când ceapa se rumenește, iar morcovii devin fragezi. Adăugați puțină supă, doar dacă este nevoie.
6. Adăugați ingredientele rămase și cele deja călite în vasul de 2 litri al blenderului Vitamix, apoi asigurați capacul.
7. Selectați variabila 1.
8. Porniți blenderul și măriți treptat viteza până la variabila 10, apoi dați pe treapta a doua (la maxim).
9. Blenduiți timp de 3 – 4 minute sau până când  încep să iasă aburi fierbinți prin capacul vasului.

Să aveți poftă și drag de Vitamix TNC 5200 / Vitamix PRO 500.




AAA