Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Pachetele de primavara cu sos Thai

Publicat pe 21st Oct 2014 @ 6:25 PM

Pachețele de primăvară cu sos Thaithaispringrollsdippingsaucemainjpg.jpg

Cantitate obținută: 8-10 rulouri
Timp de preparare: 20 minute
Dificultate: Avansat

Ingrediente:
1/4 ceașcă (60 ml) ulei de măsline extra virgin
4 frunze de lime kaffir sau 2 lingurițe de coajă proaspăt rasă de lime
1 lingură de sos nama shoyu
2 ardei iuți roșii Thai
½ ceașcă (125 g) unt de migdale crud
2 linguri (30 ml) suc de lămâie
1 ceașcă (240 ml) apă filtrată
1 dovlecel mediu, tăiat în fâșii subțiri
1 ceașcă (105 g) germeni de fasole mung
½ legătură de frunze de busuioc                
¼ legătură de frunze de mentă
1-2 ardei iute thai, tocat fin
4-5 frunze mari de spanac, tăiate în două și fără nervuri 

Mod de preparare:
1. Adăugați uleiul de măsline, frunzele de lime, nama shoyu, ardeii iuți roșii, untul de migdale, sucul de lămâie și apa în vasul cu lamă umedă de 2 litri al blenderului Vitamix,  apoi asigurați capacul.
2. Selectați variabila 1.
3. Porniți blenderul și măriți treptat viteza până la variabila 10, apoi dați pe treapta a doua (la maxim).
4. Blenduiți timp de 30 de secunde, până când amestecul devine fin. Puneți deoparte.
5. Pentru a umple rola, așezați frunza de spanac, cu partea mai închisă la culoare în jos, așezați în straturi dovlecelul, germenii de fasole mung, frunzele de busuioc, frunzele de mentă si ardeii iuți thai de-a lungul marginii de josfiecărei frunze.
6. Pentru a servi, rulați fiecare bine fiecare frunză. La alegere, puteți face mai multe rulouri, împachetate cu mai puțină umplutură, sau puteți obține 4 rulouri cu mai multă umplutură. Serviți rulourile înmuiate în sosul Thai.

Rulourile se vor păstra pentru o zi. Păstrați sosul thai separat. Se va păstra la frigider pentru patru zile. 

Să aveți poftă și drag de Vitamix TNC 5200 / Vitamix PRO 500.




AAA