Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Positive SSL

PLĂTEȘTE ÎN RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ
Rate Alpha Bank
9 Rate Alpha Bank

Rate BCR - Cardul Bun de Plată
9 Rate BCR - Cardul Bun de Plată

Rate StarBT
9 Rate BTRL StarBT

Rate StarBT
9 Rate BRD Finance

Rate Card Avantaj
9 Rate Card Avantaj

Quark Srl | Crează-ţi insigna


BeOrganic

Promovează şi Pagina ta


MasterCard Secure Code

Verified by VISA





PROTECTIA CONSUMATORILOR – A.N.P.C.
1x1-spacer.gif
shock-meek

Pudra de Amla 100g

Pret:
7,00 lei
Cod produs:
M-1295
Marca:
Greutate:
0,10 KGS
Disponibilitate:
Livrare in 24 de ore
Transport:
Calculat la verificare

ne pare rau dar acest produs nu este momentan in stoc.

Va rugam sa reveniti mai tarziu.

Bookmark and Share


Descriere produs

PUDRĂ DE AMLA

Cod produs: M-1295

Amla este o pudră ce se obține din fructul arborelui Emblica Officinalis. Fructul de amla, cunoscut și sub numele de coacăze indian, este un fruct comestibil extrem de bogat in vitamina C. Nu numai fructul, dar toate celelalte părți ale plantei sunt folosite pe scară largă în medicina ayurvedică indiană în scopuri terapeutice și cură de ceai ca tonic general, revigorant și purificator. Conținutul de vitamina C al fructului de Amla este de 20 de ori mai ridicat decât al portocalei și se absoarbe foarte bine. Datorită acestora, științele moderne recunosc efectele amlei asupra sănătății umane. În cosmetică se folosește fructul proaspăt sau uscat.

Fructul de Amla uscat și transformat în pudră fină aduce beneficii părului și scalpului: este hrănitor și condiționator, furnizează volum și vigoare, promovează creșterea părului stimulând rădăcina părului, previne unele infecții ale scalpului și controlează încărunțirea prematură. Pentru ten este purifiant, astringent, vitaminizant și tonic.

Amla se poate folosi alături de henna neutră (cassia) pentru intensificarea nuanței, alături de henna roșcat pentru a-i tempera roșul, obținând o nuanță mai rece (1 parte amla + 2 părți henna roșcat) sau cu shikakai pentru curățirea și condiționarea părului (1/2 amla+1/2 shikakai). Nu se recomandă combinarea cu henna negru (indigo), deoarece mediul acid reduce efectul acesteia.
Avertisment: aplicat cu regularitate sub formă de mască închide la culoare părul blond sau șaten deschis.

Alte denumiri: Phyllanthus emblica, Indian Gooseberry, Emblic Myrobalan, Amalakai, agrișe indiene

Metoda de obţinere: fructele coapte sunt culese manual, sunt uscate la aer, apoi măcinate

Pudra de Amla conține: vitamine, în special vitamina C, tanini, flavonoide, acizi, enzime

Zona geografică de provenienţă: India

Prezentare: pudră fină de culoare marnie, miros caracteristic acidulat

Ingrediente (INCI): emblica officinalis fruit powder

CUM SE PREPARĂ și SE APLICĂ MASCA

Se amestecă pudra de Amla cu apă caldă cât să se obțină o pastă omogenă care nu curge.

Pe păr: în timp ce se răcește pasta, se umezește părul și scalpul. Se aplică pasta prin masare și se lasă să acționeze 10-15 minute (jumătate de oră pentru cele mai bune rezultate). Se clătește abundent folosind doar apă sau puțin șampon blând, lichefiat. Folosită individual ca mască de păr nu închide părul decât dacă este folosită regulat, mult timp.
Pentru păr vopsit este indicat a se efectua un test pe o șuvită înainte de folosire.

Pe ten: pasta se prepară similar ca pentru păr, eventual ceva mai fluidă. În pasta care se aplică în mod clasic sub formă de mască pentru ten, se mai pot încorpora ingrediente active specifice. În loc de apă se poate folosi apă florală adecvată tenului.

...

CUM SE REALIZEAZĂ MACERATUL APOS

  • recomandăm prepararea unui volum pe care-l folosiţi proaspăt
  • concentraţia maceratului este optimă la 10%, asta înseamnă 10 gr de pudră de amla la 100 ml de apă minerală plată
  • într-un flacon curat, dezinfectat, se transferă apa şi pudra de amla şi se amestecă prin agitare
  • se lasă la macerat într-un loc răcoros, ferit de lumină; se agită soluţia din când în când
  • după 24 de ore se filtrează cu ajutorul unui filtru
  • se foloseşte imediat întrucât maceratul se alterează repede

 

CUM SE PREPARĂ ULEIUL DE AMLA

  • se poate prepara mai mult ulei care se poate păstra 3-6 luni în funcție de uleiul de bază ales
  • concentraţia maceratului uleios este optimă la 10%, asta înseamnă 10 gr de pudră de amla la 100 ml de ulei
  • uleiul poate fi susan, caise, migdale, macadamia, jojoba, ricin... sau combinații
  • se lasă la macerat într-un loc răcoros, ferit de lumină; se agită soluţia din când în când
  • după 24-48 de ore (sau chiar 7 zile) se filtrează cu ajutorul unui filtru
  • se adaugă 0.5% vitamina E
  • uleiul rezultat se poate folosi ca fază uleioasă în creme antiage, creme regenerante și revigorante. Se mai poate folosi ca atare sau cu alte adaosuri (parfumante, esențiale, active liposolubile) pentru masaj corporal, masaj ayurvedic. Uleiul de amla se mai poate aplica sub formă de mască pe tot părul, înainte de șamponare, sau macerat în ulei de cocos și cu un adaos de henna roșcat, pe vârfurile despicate, rupte.

...

Păstrare: în mediul ambiant, ferit de lumină şi umiditate

Date de siguranţă:

  • produs pulverulent, a nu se utiliza în apropierea unei surse de ventilație; la manupulare este indicată purtarea unei măști
  • a nu se ingera, a nu se inhala, a se evita contactul cu ochii
  • este posibil să apară iritații la persoanele cu pielea sensibilă, pudra fiind bogată în substanțe active; se recomandă un test înainte de utilizare, pe pliul cotului cu o pastă preparată dinpudra de amla cu puțină apă
  • nu prezintă contraindicaţii în sarcină sau alăptare
  • uz cosmetic

Cautare produse similare dupa Categorie

Scrieti propria dvs. recenzie

Recenzii produs

Acest produs nu are inca nici o recenzie. Fiti primul care scrie o recenzie pentru acest produs!

Customers Who Viewed This Product Also Viewed

Adaugare in Lista de Cumparaturi

Clic pe butonul de mai jos pentru a adauga Pudra de Amla 100g in lista dvs. de cumparaturi.

Produse similare

Ultimele vizualizate...




AAA