Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Cipsuri din frunze de sfecla rosie - mangold

Publicat pe 12th Sep 2016 @ 11:06 PM

Cipsuri din frunze de sfeclă roșie - mangold

Cipsuri din sfecla rosie

300 grame de frunze proaspete de sfeclă roșie, spălate bine și tăiate în 3 - 4.
Folosim un foarfec alimentar pentru a tăia frunzele. 

Dressing cipsuri 
3 căței de usturoi mari
3 linguri de drojdie inactivă
zeama de la o lămâie
lujerii de la frunzele de sfeclă - maxim 100 grame
8 linguri semințe de floarea soarelui
1 sfeclă roșie cât un ou de rață
2 lingurițe de sare neiodată
1 linguriță de piper negru măcinat
1 lingură de ulei de măsline Kalamata
2 linguri pătrunjel uscat sau proaspăt
2 lingurițe de chilli mărunțit
1 ceapă roșie tocătă mărunt - va fi adăugată în castron cu frunzele de sfeclă roșie

Introducem toate ingredientele pentru dressing în Vitamix și blenduim până ajungem să avem o compiziție foarte fină și cremoasă.
Adăugăm compoziția peste frunzele de sfeclă, amestecăm cu mâna pentru o mai bună omogenizare.
Lăsam pentru 30 de minute frunzele în dressing.
Apoi le întimdem pe tavă fără să folosim foliile Paraflexx. 

Cipsuri din sfecla rosie

Cipsuri din sfecla rosie

Cipsuri din sfecla rosie

Setăm deshidratorul Excalibur la o temperatură de 57C, pentru 10 - 12 ore.
Textura lor trebuie să fie crocantă și nu moale.
NU gătiți cu foc dacă țineți deshidratorul în bucătărie și funcționează.
Veți prelungi timpul de deshidratare, din cauza vaporilor de la mâncare.
Asigurați-vă să fie foarte bine ventilată camera în care stă deshidratorul.

 




AAA